Wednesday, April 6, 2011

ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑΪΒ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

"Ο πρόεδρος έφα", κατά το "Πυθαγόρας έφα" το οποίο για όσους πιθανό να υστερούν στη γνώση της γλώσσας μας, έτσι που την καταντήσαμε, σημαίνει "το είπε ο Πυθαγόρας άρα είναι σωστό".

 Έλα όμως που ο πρόεδρος την πάτησε. Μας είπε για υπουργό της προ-προηγούμενης κυβέρνησης που γράφτηκε στο γραφείο εξευρέσεως εργασίας και πήρε επίδομα ως άνεργος, συμπληρώνοντας ότι αν ήταν ο ίδιος πρόεδρος, θα τον απέλυε.

Αντίφαση πρώτη: Μα για να γραφτεί άνεργος είτε τον απέλυσαν είτε έληξε η θητεία του προέδρου που τον διόρισε. Μη ξεχνάτε ότι η υπουργοποίηση κάποιου εξυπακούει παραίτηση από την εργασία του και αν μεν είναι ιδιώτης μπορεί να επιστρέψει σε αυτή όταν αποδεσμευτεί από την θέση του υπουργού (αν τον θέλουν οι προηγούμενοι εργοδότες του), αν όμως είναι δημόσιος υπάλληλος δεν μπορεί να διεκδικήσει τη θέση που κατείχε πριν την υπουργοποίηση. Υπήρξα μαθητής του αείμνηστου Φρίξου Πετρίδη, ο οποίος θυσίασε τη θέση του Γυμνασιάρχη για να υπηρετήσει (στην κυριολεξία) τη χώρα του από τη θέση του Υπουργού Παιδείας και όταν αντικαταστάθηκε, επέστρεψε ώς απλός καθηγητής (αν θυμούμαι καλά πέρασε κάποιος χρόνος μέχρι να κενωθεί  θέση). Αν στο μεσοδιάστημα γράφτηκε ως άνεργος δεν το ξέρω, αλλά θα ήταν 'νομότυπο' να το κάνει. Ο νυν πρέδρος πάντως θα τον έπαυε (δεν ξέρω από τι).

Αντίφαση δεύτερη: Όταν ρωτήθηκε για τα εμφυτεύματα για τα οποία όλος ο κόσμος το'χει τούμπανο, αυτός με το πιο ναϊβ ύφος απάντησε ότι ο ίδιος δεν θα έκανε κάτι τέτοιο. Μα το πρόβλημα δεν είναι αν θα το έκανε ο πρόεδρος ή όχι. Το πρόβλημα είναι ότι αυτός που το έκανε, με τον τρόπο που το έκανε, παραμένει στη θέση του.


No comments:

Post a Comment