Monday, March 14, 2011

Η ειρωνεία των αδαών

Αφορμή για να δημιουργήσω επί τέλους ένα δικό μου blog, ήταν οι δηλώσεις του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού σχετικά με την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, που μεταδόθηκαν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής 11/03/2011, σχολιάζοντας αναμενόμενες αυξήσεις.

Είπε λοιπόν ο κ. υπουργός ότι εκεί που άλλες χώρες έχουν 20 και 22% ΦΠΑ στο ρεύμα, ή περηφανεύονται ότι έχουν μειώσει το ΦΠΑ από 20 και 22% σε 17% , ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ 5% ΦΠΑ.

Για μένα είναι αδιανόητο ο αρμόδιος υπουργός να είναι απληροφόρητος και επιπλέον με στόμφο και ειρωνεία να μας λέει επίσημα από την τηλεόραση του ΡΙΚ τόσα ψεύδη.

Το ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα από το 2004 που σπούδαζε ο γιός μου στην Ελλάδα μέχρι και σήμερα που έχω ελέγξει στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ είναι 9%.

Στην Αγγλία όπου σπουδάζει τώρα ο γιός μου, το ΦΠΑ στο ρεύμα είναι 5%.

Θεωρώ απαράδεχτο και από μέρους του ημικρατικού ΡΙΚ, να μεταδίδουν και μάλιστα χωρίς να σχολιάσουν καθόλου τέτοιες ανακρίβειες, έστω και αν, κατά τα ειωθότα, οι κυβερνώντες απολαμβάνουν το αλάθητο.

ΤΟ ΦΠΑ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ, ΑΡΜΟΔΙΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΕΙΝΑΙ 15% ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ  ΝΑ ΤΟ ΕΛΑΤΤΩΣΕΤΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΜΟΝΑΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΤΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ.

Τέλος, οι αρμόδιοι της ΑΗΚ και όσοι είχαν ανάμειξη στη δημιουργία της μεθόδου αναπροσαρμογής της τιμής του ρεύματος με βάση την τρέχουσα τιμή των καυσίμων, θα πρέπει να αναθεωρήσουν τη μέθοδο, λαμβάνοντας υπόψη ότι λόγω της συνεχούς αύξησης των μισθών, υπηρεσιών, εγκαταστάσεων και άλλων παραγόντων, η συμμετοχή της τιμής του καυσίμου ολοένα και ελαττώνεται. Υπάρχει φυσικά η πρόχειρη δικαιολογία ότι στην περίπτωση μείωσης της τιμής του καυσίμου, η ίδια μέθοδος θα ακολουθείται, η απάντηση όμως είναι απλή: πράγματι ή ίδια μέθοδος θα μειώσει κατ' αναλογίαν την τιμή του ρεύματος, μόνον όμως του ρεύματος και όχι όλων των άλλων αγαθών και υπηρεσιών που θα έχουν στο μεταξύ ακολουθήσει τις αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος.

14/03/2011

No comments:

Post a Comment